rozšířené vyhledávání
SK | EN | CZ
NejprodávanejšíNovinky
10,80 €Cena bez DPH
Do košíka

Tvorba normativů v údržbě

Metodika normování a zaškolení pracovníků odběratele na metodu tvorby normy spotřeby práce.

Cíle:

  • Popis metodiky normování a zaškolení pracovníků odběratele na metodu tvorby normy spotřeby práce.
  • Činnost v terénu - kontrola prací a sběr dat pro určení nezbytného času na práci (wrench time) a koeficientu pro nutný obslužný čas pro sekundární okruh / primární okruh.
  • Inženýrská činnost: přiřazení výsledků - norem spotřeby práce na základě normování konkrétních zakázek k typovým návodům.

Postup:

  • Výběr pracovníků pro oblast normalizace a jejich trénink
  • Definování normovaných zakázek na základě důležitosti
  • Snímkování vybraných zakázek spolu se zaškolenými pracovníky
  • Zpracování snímků a příprava normativu
  • Workshop s odpovědnými pracovníky
  • Úprava a finalizace normativu
  • Předání normativu uživatelům

Zlepšení:

  • Snížení spotřeby času v průměru více než 30%
  • Vytvoření kalkulačního mechanismu pro výpočet spotřeby času ve skupině zařízení - normativ
  • Identifikování potenciálů na zlepšení - snížení spotřeby času, zlepšení organizace práce
  • Optimalizace četnosti obsluhy u jednotlivých zásazích
  • Pozitivnější postoj údržbářů k novému přístupu normování práce
  • Snížení spotřeby času při tvorbě norem
  • Zlepšení plánování při údržbě zařízení

Ukázka normativu:





Komentáře

Tento článek zatím nemá žádne komentáře. Budte první!

TOP články

Nezmeškejte důležité termínyPřipravili jsme pro vás přehled nejdůležitějších školení, ...

Podnikatelská univerzitaSeděli jsme kdysi s Milanem Zeleným a povídali si o potřebě ...

Naberte poznatky – nastartujte ...Již od roku 2001 realizujeme Master studium ...

Nejnovější články

„Válka odborářů. Avizují ostrou ...V posledních dnech slýcháme z médií o boji odborářů ...

Časopis Průmyslové inženýrství_czOpět jsme pro vás připravili zajímavé čtení ...

Jak vybrat LEAN zařízeníKritéria výběru nového zařízení jsou ...
© 2012 IPA Czech, All rights reserved